Zakendoen in de Nieuwe Economie (Kluwer 2013) van Marga Hoek is een bekroond innovatief, exploratief en populairwetenschappelijk managementboek, dat enerzijds nieuwe en werkbare modellen introduceert en anderzijds de al beschikbare kennis en best practices belicht en verbindt.

Daarmee geeft de inhoud antwoord op prangende vragen. Wat behelst zakendoen in de nieuwe economie nu precies? Hoe verdien je er je geld? Hoe en met wie innoveer je dan? Hoe tekent zich je klantrelatie? Hoe ziet je businessmodel eruit? En waarom? Kortom: hoe zijn bedrijven er succesvol en hoe geef je er leiding aan?

Bovengenoemde vragen worden in het boek stuk voor stuk belicht, uiteengezet en verbonden in zeven vensters. Vernoemd naar zeven harde managementgebieden. Niet nieuw qua noemer, maar qua inhoud. De zeven vensters laten vanuit een nieuwe, totaal andere hoek de gelaatstrekken van het zakendoen in nieuwe economie zien.

Internationaal

Zakendoen in de Nieuwe Economie kende groot succes in Nederland. Het boek werd verkozen tot Managementboek van het Jaar 2014, de eerste druk werd al snel uitverkocht en dit najaar verschijnt de internationale editie. Aan de hand van tientallen cases van over de hele wereld laat Hoek zien hoe het nieuwe zakendoen wereldwijd gestalte krijgt.

De internationale editie – New Economy Business – verschijnt dit najaar op de Amerikaanse markt.